(022) 00 22 44

08.12.2022

asteptari si realitate

Servicii de contabilitate ieftine sau calitative? Mereu există cineva „care face mai ieftin”. Dar cât de bine?

La momentul actual, antreprenoriatul și dezvoltarea tuturor afacerilor de succes se bazează implicit pe servicii de contabilitate. De fapt, o activitate financiară de succes poate fi tradusă în limba numerelor, fără erori de calcul în înregistrarea tranzacțiilor. Și, deci, aici apare întrebarea: ,,Servicii de contabilitate ieftine sau calitative?” E clar lucru că ieftin nu înseamnă ,,mai rău” așa cum și ,,scump” nu înseamnă mereu mai bine. Care sunt nuanțele?

Din punct de vedere juridic, înregistrarea tranzacțiilor de către agenți este o chestiune care revine firmelor de audit. Prin urmare, aici găsești și răspunsul întrebării de mai sus: este recomandat să te bazezi pe personal profesionist care este specializat în această nișă. Expertiza contează mai mult decât posibilele diferențe de preț dintre oferte. O alegere extrem de bună pentru cei din spațiul antreprenorial este firma de contabilitate Ducont.

Care sunt criteriile care definesc un contabil profesionist?

Este un fapt bine stabilit că fără un sistem de administrare fiscală precum cel contabil, lumea afacerilor nu ar exista. Dar care este diferența dintre serviciul profesional și unul ,,neprofesional”? Mai jos sunt câteva caracteristici de luat în considerare atunci când alegi servicii de contabilitate pentru firma ta.

- Răspunsuri clare și precise din partea angajaților.

Serviciile de contabilitate pot fi furnizate de mai mulți angajați din cadrul unei întreprinderi. În orice caz, firma contractantă trebuie să furnizeze întotdeauna informații transparente. Primirea în timp util a răspunsurilor este dovada că fiecare contabil a analizat documentele relevante și a ținut registre clare. De exemplu compania Ducont are oameni care sunt mereu la dispoziție pentru clienții lor și își cunosc în detaliu sarcinile. Acest aspect conduce la dezvoltarea eficientă a activităților.

- Deciziile bazate pe documentație riguroasă.

Un contabil profesionist poate rezuma informațiile și corecțiile tacite în timp util. Astfel, lucrul cu o firmă de contabilitate este cea mai bună soluție pentru a depăși acest pas, deoarece oferă mai multe detalii despre abilitățile și experiența contabililor în acest domeniu.

asteptari si realitate

- Implementarea cu succes a tehnologiilor informaționale.

O companie ideală de externalizare a serviciilor de contabilitate ar trebui să utilizeze cea mai bună tehnologie informatică și software pentru a asigura eficiența procesului de contabilitate și pentru a reduce riscul de eroare umană. De fapt, acestea sunt cele două avantaje principale oferite de tehnologia modernă aplicată procesului contabil. Totodată, utilizarea tehnologiei este un factor determinant în faptul câți bani se pot economisi, atunci când se lucrează cu firma de contabilitate respectivă. De aceea noi am elaborat propriul soft contabil ELEMENTO pentru a automatiza procesele de lucru, de a asigura mobilitatea și eficiența maximă a contabililor și totodată de a depista erorile și neregularitățile din timp.

- Experiență vastă în toate domeniile de activitate ale afacerilor.

Capacitatea firmei de audit de a oferi o gamă largă de servicii clienților cu caracteristici diverse rezultă din experiența firmei în toate domeniile de activitate. Analizând acest rol se asigură că firma de contabilitate pe care o angajezi are experiență de lucru cu o varietate de clienți și că domeniul de activitate al companiei tale nu este fundamental nou pentru echipa firmei.

- Profesionalism și respect pentru profesie.

Dacă buna funcționare a companiei este ghidată de serviciile de contabilitate calitative și efectuate în termeni stabiliți, ar trebui să se acorde mai multă atenție cooperării, care să conducă la rezultate eficiente. Cu alte cuvinte, una dintre calitățile pe care ar trebui să le aibă un contabil profesionist este să participe pe deplin la munca depusă.

Urmând pașii de mai sus, vei înțelege că nu trebuie să pui accent pe preț, ci implicit pe calitatea serviciilor. În orice caz, dacă ai nevoie de servicii de contabilitate, precum și de adresa juridică a firmei sau alte operațiuni ce țin de evidența contabilă a afaceri tale, apelează cu încredere la Ducont, pentru o consultație absolut gratuită! Alege să colaborezi cu cei mai buni contabili pentru dezvoltarea business-ului tău!

Scroll to top button