(022) 00 22 44

15.08.2023

mituri

Mituri despre serviciile de contabilitate și adevărul din spatele lor

Se spune că funcționarea eficientă a unei afaceri se oglindește în alegerea unor servicii de contabilitate de înaltă performanță, pentru că specialistul contabil este cel care ține pulsul, duce evidența, face calculele de rigoare și are grijă ca întregul business să aibă o transparență economică în fața legislatorului care impune legi și acte administrative de rigoare.

Ca în orice alt domeniu și aici s-au strecurat anumite mituri legate de contabilitate , dar vom încerca, în acest articol, să le spulberăm.

Mitul nr. 1 - Serviciile de contabilitate sunt prea costisitoare

Prima replică este că amenda e și ea la fel de scumpă, iar pentru a evita penalizările pentru o contabilitate defectuoasă într-un srl, de exemplu, mai bine îți angajezi o companie care îți duce evidența la zi. Evident, există acum o sumedenie de opțiuni accesibile atât companiilor mari, cât și start up-urilor.

De exemplu, la Ducont folosim softul Elemento cu acces la un Cloud care permite recepționarea și stocarea informațiilor rapid și sigur, economisind timpul clienților noștri și oferindu-i acces la informația companiei sale din orice parte a lumii.

În plus, accesarea unei echipe de profesioniști este o investiție long term care se amortizează rapid.

Mitul nr. 2 - Start up-urile nu au nevoie de servicii de contabilitate

Este aidoma frazei „Un bebeluș nu are nevoie de un doctor”. În realitate, afacerile mici au nevoie stringentă de servicii de calitate în acest segment, deoarece îi ajută să-și pună procesele pe roate chiar de la bun început și să respecte ușor cadrul legal fiscal, noi cu toții știm „Mai bine înveți corect de la început corect, deoarece de corectat și de învățat din nou este cu mult mai greu”.

Mitul nr. 3 - Mai bine un software decât un contabil

Digitalizarea e un proces la care aderează aproape toate segmentele funcționale ale economiei naționale și, evident, este un avantaj prezența soft-urilor contabile, dar practica demonstrează că ele nu pot înlocui deloc experiența și expertiza unui specialist, care:

- modelează scenarii diferite

- creează conexiuni între cele mai diferite cadre legislative naționale și internaționale

- analizează informația sceptic și depistează greșeli pe care un program nici de cum n-ar putea să le depisteze.

mituri
Mitul nr. 4 - Contabilul nu poate furniza consiliere fiscală

Dimpotrivă, contabilul este cel mai indicat specialist pentru a vă furniza aceste detalii legislative. El nu doar cunoaște cadrul legal, ci știe și modificările acestuia, toate mecanismele inerente aplicării corecte a hotărârilor executive și legislative.

Mitul nr. 5 - Contabilul face doar rapoarte fiscale

Din fericire, contabilitatea este un domeniu care acoperă un vast domeniu, de la planificare financiară și evidențe fiscale până la audit.

Mitul nr. 6 - Antreprenorul poate singur să-și ducă contabilitatea

Cu siguranță o poate face, dacă este și el, la rândul său, contabil, dar ce ne facem cu dezvoltarea propriu-zisă a afacerii? Când să-și rezerve acesta timp pentru dezvoltarea business-ului său? dacă permanent trebuie să se intereseze de modificările în legislație și rutina contabilă lunară.

Alege serviciile contabile oferite de compania Ducont și concentrează-te pe funcționarea ireproșabilă a afacerii tale.

Scroll to top button