(022) 00 22 44

04.12.2022

Știai că în 2022 vânzările cu amănuntul în online, prin diverse platforme de e-commerce, au crescut cu circa 4,9 trilioane de dolari și se preconizează că în următorii patru ani cifra acestora va crește cu circa 50%?

servicii de contabilitate

Prin urmare, pentru o gestiune eficientă a veniturilor obținute din această activitate, proprietarii de firme din domeniul Online Retail trebuie să dispună de servicii de contabilitate eficiente și cu soluții fiabile.
Dar hai să aruncăm lumină asupra unor elemente simple cu privire la natura companiilor de e-commerce cu amănuntul pentru a înțelege pe larg complexitatea acestora.

Tipurile de activități posibil de furnizat prin e-commerce

Activitatea de e-commerce este una pe larg răspândită în întreaga lume, fiind una relativ complexă și accesibilă pentru orice, inclusiv pentru persoanele care vor să-și deschidă o afacere cu adresa juridică a firmei la propriul domiciliu.

În categoria activităților de furnizat prin e-commerce se include:
marketplace-urile sau piețele virtuale, care prezumă că unii comercianți își plasează produsele sau serviciile pe o platformă în care unii terți intermediază tranzacția.
De obicei, acestea funcționează pe principiul unui comision și prezumă faptul că utilizatorii nu intră în contact direct cu clienții finali.

landing page sau pagina de prezentare este un produs de e-commerce care prezumă că vânzătorul își creează un spațiu virtual în care-și plasează produsele furnizate. Poate fi vorba de o vânzare unică sau de un spectru larg de produse.

magazinele online - sunt cea mai mare formă de e-commerce, deoarece prezumă varietăți mari de achitări (cash, card, trasfer P2P), livrare sau ridicare de la oficiu.

contabilitate transparenta

Caracteristicile specifice ale contabilității pentru e-commerce


În cazul magazinelor online este important să fie asigurată o transparență maximă în dimensiunea contabilă. Ne referim la faptul că în cazul acestor entități trebuie să:

  • fie eliberată E-factura online sau factura fizică, conform prevederilor legale
  • fie eliberat un act de primire - predare, dacă e vorba de produse specifice, precum sunt produsele IT sau cele de design online
  • fie disponibil un mecanism de returnare a banilor, în cazul unor probleme cu clienții.

Pentru ca să ai un magazin online e absolut necesară deschiderea unui SRL și ducerea evidenței fiscale în calitate de plătitor a impozitelor și taxelor conform legislației fiscale al RM. Dar cel mai important e să apelezi la o companie specializată în evidența contabilă și juridică a unor entități implicate nemijlocit în comerțul online.

Compania Ducont prestează servicii de contabilitate pentru entitățile economice online. Oferim un spectru larg de prestații, toate necesare pentru funcționare corespunzătoare a companiei tale, noi am automatizat și am setat programul pentru comerțul online și suntem gata să deservim companiile implicate în Retailul online cu mai mare grad de profesionalism.

Scroll to top button