(022) 00 22 44

26.10.2022

plan de actiuni Ducont

SRL sau Îl?

Nu știi ce să alegi pentru afacerea ta, astfel încât să ai rezultate? În articolul ce urmează vom încerca să stabilim care este tipul de firmă potrivit pentru tine, în dependență de nevoi și dorințe. Astfel, mai jos discutăm despre ce reprezintă în esență fiecare denumire, precum și avantajele și dezavantajele aferente ale fiecăreia.

Întreprinderea individuală sau Îl este o companie deținută de cetățeni privați sau de membri ai familiei acestora și deținută în coproprietate. Moștenirea Î.I. se formează pe baza proprietății cetățenilor sau familiilor și a altor surse stipulate de lege. Orice întreprindere individuală are o moștenire care este inseparabilă de moștenirea personală a antreprenorului.

Antreprenorul și proprietarul Î.I. are răspundere nelimitată pentru întreaga sa avere, cu excepția proprietăților care nu pot fi chemate în judecată în condițiile legii.

De asemenea, membrii familiei care dețin întreprinderea individuală răspund solidar pentru obligațiile ce le revin cu toate drepturile lor succesorale, cu excepția bunurilor care nu au fost identificate potrivit legii.
În acest sens, un Îl are următoarele avantaje:

- Ai posibilitatea să fondezi orice companie simplu și ușor;

- Este o modalitate simplă de a ține evidența contabilă;

- Costul serviciilor de contabilitate este minimizat.

Dezavantaje:

- Răspundere nelimitată față de terți. Aceast lucru înseamnă că, în caz de faliment, creditorii pot avea bunuri personale (casă, mașină) și bunuri personale ale soțului, dar doar în cazul în cazul în care există regimul comunității de proprietate.

plan de initiere a afacerii

O societate cu răspundere limitată sau SRL este o societate comercială cu personalitate juridică, al cărei capital social este împărțit în cote părți conform legii societăților comerciale, și ale cărei obligații sunt garantate de patrimoniul societății.

Un S.R.L. poate fi constituit de o singură persoană sau de mai multe. Aceștia sunt de acord să împartă anumite bunuri sau mijloace bănești pentru a desfășura activități antreprenoriale și a obține beneficii. Partenerii unui SRL nu sunt răspunzători pentru obligațiile ce le revin, ci își asumă doar riscul activităților lor în limita cotei lor. Astfel, toate obligațiile unui SRL sunt plătite numai de patrimoniul acelui SRL. Cu toate acestea, în cadrul SRL-ului, societatea răspunde numai pentru bunurile proprii, iar salariații răspund până la concurența cuantumului aportului lor la capitalul social.

Deschiderea unei companii prin SRL are următoarele avantaje:

- Ai o mulțime de oportunități de a atrage investitori străini;

- Compania este responsabilă doar pentru propriile active, partenerul nu este responsabil pentru obligațiile companiei.

Dezavantaje:

- Managementul afacerii este puțin mai complicat.

Nu știi care din cele două variante este mai potrivită pentru desfășurarea afacerii tale? Apelează la Ducont pentru o consultație absolut gratuită pe acest subiect! Oferim un spectru larg de servicii de contabilitate, inclusiv tot ce ține de deschiderea unei firme și adresa juridică a firmei.

Alege să colaborezi cu cei mai buni pentru dezvoltarea viitoarei tale afaceri.

Scroll to top button